Derde editie Talent Development Program start in april 2018

Hilversum Media Campus start in april 2018 met de derde editie van het Talent Development Program (TDP), een traineeship dat is specifiek afgestemd op de behoeften van de media-industrie. De eerste editie van het TDP is eind juni succesvol afgerond, met enthousiaste reacties van werkgevers en deelnemers. De tweede editie is in oktober van start gegaan met 14 deelnemers en 7 deelnemende mediabedrijven. Omdat meer mediabedrijven interesse hebben getoond in het programma zal in april 2018 de derde editie van het TDP start gaan. De werving voor talentvolle young professionals is in volle gang.

Talent Development Program: een springplank voor jong media talent

Het Talent Development Program is ontwikkeld door Hilversum Media Campus om jonge talenten (met een mbo, hbo of wo-diploma) een springplank te bieden voor hun carrière in de media-industrie. Tijdens het 9 maanden durende programma doen de talenten (betaalde) praktijkervaring op bij mediabedrijven en verdiepen en verbreden hun kennis en skills in workshops en masterclasses. Naast de inhoudelijke thema’s Content & Creatie, IT & Technology en Business & Marketing ligt er een grote focus op op 21th century skills zoals samenwerken, communiceren, probleemoplossend vermogen en creativiteit.

Caroline Dutry van Haeften, projectleider van het TDP: “Veel bedrijven nemen graag jong talent in dienst vanwege hun frisse blik op het media speelveld. Maar ze merken ook dat deze young professionals nog niet altijd zo allround zijn als ze wensen. Het TDP biedt jong talent de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen en verbreden op relevante kennis en skills. Een win-win situatie voor bedrijf en talent!”

Bedrijven brengen vacature in via het TDP. Hilversum Media Campus zet een brede campagne op om young professionals te werven. Na de deadline worden de young professionals gematcht aan de vacatures van de opdrachtgevers. Tijdens de selectiedag maken de opdrachtgevers kennis met de kandidaten om te onderzoeken over een match is. Als die er is, wordt het talent toegelaten tot het programma waar hij/zij met de andere trainees hoogwaardige workshops, masterclasses en intervisie krijgt.

Lucas van der Eerde (Country Manager Benelux bij Zoomin.TV, deelnemend bedrijf aan TDP 17-18): “We zijn positief verrast door de kwaliteit van aanmeldingen voor onze vacature. We hebben fantastische kandidaten geselecteerd en we hebben er vertrouwen in dat zij door hun deelname aan het Talent Development Program gaan ontwikkelen tot allround medewerkers die we op allerlei vlakken kunnen inzetten”.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om deel te nemen kunnen contact opnemen met Caroline Dutry van Haeften via caroline@hilversummediacampus.nl

Geïnteresseerd om als deelnemer mee te doen aan het TDP? Kijk op deze pagina voor meer informatie.