Mentoren gezocht voor het derde NVJ Mentorenprogramma

Vanwege het grote succes van het NVJ Mentorenprogramma organiseert de NVJ vanaf dit najaar alweer de derde editie op rij. Dit programma koppelt gedurende een half jaar jonge journalisten aan ervaren mentoren. Ben jij die doorgewinterde (foto)journalist die het leuk vindt om je kennis en ervaring te delen met een starter? Je kunt je vanaf nu opgeven.

Het NVJ Mentorenprogramma nummer drie start op 9 november 2017 en duurt zes maanden. Vanaf nu kunnen journalisten zich aanmelden als mentor via de NVJ.

Als mentor heb je veel kennis van het journalistieke vak en vind je het leuk om een beginnend journalist te begeleiden bij een specifiek vraagstuk. Dit vraagstuk kan over alles gaan, mits deze betrekking heeft op het journalistieke vak – inclusief fotografie. Een mentor is een half jaar lang in principe twee uur per maand voor de beginnend journalist beschikbaar.

Interesse? Meld je aan als mentor

Aanmelden kan tot 28 augustus. Geef je op door een e-mail te sturen aan nvjacademy@nvj.nl​ o.v.v. ‘mentorenprogramma’. Meer informatie over aanmelding vind je op de website van de NVJ.

 

Tip voor aankomende mentees

Wil jij je verdiepen in onderzoeksjournalistiek, beter leren fotograferen of het pitchen onder de knie krijgen? Check half september de website van de NVJ. Dan worden de namen van de nieuwe mentoren gepubliceerd en kunnen mentees zich inschrijven.