“Het mooie van het TDP; je leert niet alleen werken in je vakgebied, maar ook daar buiten”

Het Talent Development Program biedt young professionals een springplank voor hun carrière in de media-industrie. In negen maanden doen de geselecteerde deelnemers (betaalde) werkervaring op bij vooraanstaande mediabedrijven én krijgen ze een exclusief programma aan workshops en masterclasses aangeboden. Wil je weten hoe het is om mee te doen aan het TDP programma? We hebben verschillende deelnemers van het programma gevraagd wat hun ervaring was. Dit keer was het de beurt aan Auke Kroese.

Auke heeft animatie & visuele vormgeving aan het Deltion College in Zwolle gestudeerd. Op dit moment woont hij in Zwolle, maar hij is op zoek naar een woning dichterbij zijn baan. Auke is werkzaam bij Ngage Media als Video Editor / Motion Graphic Designer. In zijn vrije tijd luistert hij veel naar muziek, kijkt hij films en series en speelt hij volleybal. Zijn favoriete eten is fijne mie.

Wij vroegen naar zijn ervaringen.

Wat heb je van het Talent Development Programma geleerd?

Heel veel. Eigenlijk van alles wat en dat vind ik het mooie van het TDP; je leert niet alleen werken in je vakgebied, maar ook daar buiten. Journalistiek, coderen, concepten maken voor TV programma’s en kleine producties, etc.

Wat vond je het leukste om mee te maken?

Wat ik erg interessant vond, was de workshop van Huub Jaspers (befaamde onderzoeksjournalist).

Wie of wat heeft je het meeste geïnspireerd?

Eigenlijk meerdere workshops, hierdoor heb ik geleerd om het net even van een andere kant te bekijken.

Hoe heb je het samenwerken met een multidisciplinair team ervaren?

Het was in het begin even wennen, want ik kom uit een team met juist allemaal hetzelfde vakgebied als achtergrond. Maar nu vind ik het juist fijner om met mensen samen te werken uit verschillende vakgebieden, want je krijgt dan dingen te horen waar je meestal zelf nog niet aan gedacht had.

Wat wil je de toekomstige deelnemers graag meegeven als advies?

Sta open voor nieuwe dingen. En wees niet bang om fouten te maken.

Hoe heeft het TDP jouw beïnvloed als mediafanaat?

Ik vind de hele mediawereld sowieso al gaaf! En om daar dan meer over te weten te komen maakt het voor mij alleen maar leuker en interessanter!

Hoe zou jij het TDP omschrijven in 1 woord?

Het is best lastig om het in 1 woord te omschrijven. Waarom ik voor het TDP heb gekozen, is dat je naast veel werkervaring in je eigen vakgebied ook heel veel nieuwe dingen van de media te weten komt. En dat vind ik juist het toffe van deze opleiding!