Oproep: leg jouw vraag neer bij de talenten van Topklas Digital Design

De jeugd heeft de toekomst, en daarom richt Hilversum Media Campus zich met het project Topklas Digital Design op een jongere doelgroep: middelbare scholieren. Voor dit project zijn we nog op zoek naar interessante vragen waar de deelnemers zich op kunnen storten. Heeft jouw bedrijf een case waar deze doelgroep zich op kan richten? Of ben je geïnteresseerd in hun gedachten bij een bepaalde vraag? Aarzel niet om een case in te sturen.

Over Topklas Digital Design

Tijdens het project Topklas Digital Design komen leerlingen van verschillende middelbare scholen gedurende vier maanden zes keer bij elkaar bij het instituut voor Beeld en Geluid. De leerlingen gaan met het project een case oplossen voor een echte opdrachtgever. Het project Digital Design is een voorbeeld waarbij leerlingen kennis maken met een maak- en groesproces. De leerlingen doorlopen de stappen gebaseerd op design thinking; onderzoek, concepting, design, productie en presentatie.

Casepartner worden

Als casepartner bind je een case vanuit jouw werkomgeving aan een groep van zes leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Een case insturen is kosteloos. Wel zijn er in die vijf maanden drie contact momenten bij het Beeld en Geluid.

15 nov van 13:00 tot 13:45 (inloop 12:45)
Het eerst contact moment met de leerlingen is een Q&A. De leerlingen zijn bekend met de case en hebben vragen voorbereid voor de casepartner. De leerlingen krijgen 45 minuten de tijd om zoveel mogelijk vragen te stellen aan de casepartner.

19 jan van 13:00 tot 13:30 (inloop 12:45)
Op 1 april hebben de leerlingen drie concepten waarvan zij er één van moeten kiezen. Deze drie concepten gaan zij allereerst aan de casepartner presenteren. De casepartner heeft dan de gelegenheid om vragen te stellen en eventueel feedback te geven. Daarnaast mag de casepartner een voorkeur geven aan een concept. Na de presentaties is het mogelijk om nog even met de leerlingen te sparren.

6 april (gala) 13:00 tot 18:00
Het laatste contact moment is een gala waarbij de leerlingen het concept/prototype presenteren en demonstreren. Dit wordt feestelijk ingericht met een borrel op het eind.

Eisen aan een case

De case moet aan een aantal eisen voldoen. De case is media gerelateerd, en de vraag mag geen antwoord bevatten; bijvoorbeeld wij willen een app of maak een website. Daarnaast mag de case een commercieel of maatschappelijk doel hebben.

Voor jouw investering ontvangt jouw bedrijf advies vanuit een creatieve, jonge doelgroep. De leerlingen die meedoen aan het project zijn pareltjes uit het onderwijs en hebben de ambitie om verder te studeren in de media. Verder kom je in een netwerk terecht waar het onderwijs en arbeidsmarkt dichterbij elkaar komt.

Meer weten? Neem contact op met projectleider Sonny Mathura.