Werkgeversmarkt Make IT Work zeer geslaagd

De werkgeversmarkt van Omscholingstraject Make IT Work (HvA) vond donderdagavond 5 oktober plaats op het Media Park in Hilversum. Het was een zeer geslaagde avond met veel positieve reacties! In november zal Make IT Work voor de tiende keer starten met een groep cursisten voor de omscholingsrichting Software Engineering (Media).

Omscholingstraject software engineering (Media)

Tijdens het omscholingstraject Make IT Work worden hoogopgeleide talenten zonder IT-achtergrond in 11 maanden omgeschoold tot software engineer. Make IT Work is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en heeft in een jaar al ruim 100 professionals aan een uitdagende baan en doorgroeimogelijkheden in de ICT geholpen. Voor de speciale variant voor de media-industrie werkt Hogeschool van Amsterdam samen met Hilversum Media Campus en IT-specialist MyBit.

Werkgeversmarkt

Mensen die deel willen nemen aan Make IT Work melden zich aan via een selectietool. Na een voorbereidende informatiedag was het 5 oktober zover om de potentiële opdrachtgevers, waaronder United, Ex Machina en Elastique te ontmoeten. In speeddates gingen de kandidaten langs bij de tafels van verschillende bedrijven. Met positieve resultaat! De meeste bedrijven hadden minimaal vijf kandidaten met wie ze verder willen praten. Na deze werkgeversmarkt worden mogelijke matches verder onderzoek in individuele gesprekken. Als er een match is gaat de kandidaat in november van start met het omscholingstraject. Nog even spannend, maar we hebben er alle vertrouwen in dat er in november weer met een volle klas gestart kan worden.

Meer informatie over Make IT Work is te vinden op op de website van de HvA of op www.IT-omscholing.nl.