Bezoek UTwente aan Media Park

Als platform voor livelong learning legt Hilversum Media Campus contacten met verschillende kennis en onderwijsinstellingen. Omdat er in de media-industrie veel behoefte is aan IT kennis en skills hebben we de UTwente uitgenodigd voor een bezoek aan het Media Park. Op 23 mei komen studenten en onderzoekers naar het Media Park om kennis te maken met de bedrijven hier en te onderzoeken waar we wat voor elkaar kunnen betekenen. Waar kunnen zij ons helpen met onze (onderzoeks)vragen? Wat voor beeld hebben ze van onze industrie? Hoe kunnen we ze enthousiast maken voor de media industrie?

Op 23 mei maken een aantal mediabedrijven kennis met UTwente. Om 10.00 uur starten we met een creatieve sessie waar we met professionals, onderzoekers en studenten aan de slag gaan om te brainstormen over manieren waarop we elkaar kunnen versterken. Wat speelt er op onze R&D afdelingen en bij hen? Zijn er gemeenschappelijke issues waar we samen kunnen optrekken? Hoe stellen we elkaar de juiste vragen? Op welke manieren kunnen we studenten inzetten in de media-industrie? Momenteel doen we op het gebied van media & business en media & communicatie ervaring op met de Erasmus Universiteit en willen we dit op technologisch gebied uitbreiden naar de UTwente. Vanuit de Erasmus Universiteit zijn ook mensen aanwezig.

We starten deze sessie om 10.00 uur en sluiten om 12.00 uur af met een lunch.

De studenten van UTwente gaan in de middag op zoek bij een aantal bedrijven (o.a. United en NEP) op het Media Park. In 1,5 uur tijd krijgen zij een kijkje achter de schermen en laten we ze zien dat media producten steeds meer IT producten worden.

Aan het einde van de dag sluiten we af met een borrel. We wisselen ervaringen uit, maken concrete afspraken en toasten op een mooi vervolg!

Programma Bezoek UTwente Media Park
Dinsdag 23 mei

10.00 Creatieve sessie rondom samenwerking UTwente en mediabedrijven, met studenten, professionals en onderzoekers

12.00 Lunch

12.30 Start Media Park Safari met studenten UTwente

13.00 Bedrijfsbezoek 1

15.00 Bedrijfsbezoek 2

16.30 Afsluitende borrel voor professionals, studenten en onderzoekers

17.30 Einde

Meer weten of deelnemen aan dit bezoek? Stuurt een mailtje naar marlies@hilversummediacampus.nlĀ