Kickoff Make IT Work in de media

Veel bedrijven uit het netwerk van Hilversum Media Campus hebben moeite om ICT-vacatures vervuld te krijgen. Daarom is in april ‘Make IT Work’ van de HvA van start gegaan op het Media Park: een omscholingstraject om van hoogopgeleide mensen software engineers te maken.

We werken hierin samen met de Hogeschool van Amsterdam, die het succesvolle omscholingstraject Make IT Work heeft ontwikkeld. Hogeropgeleiden worden in dit leerwerktraject na een strenge voorselectie opgeleid tot software engineer. In april is een speciale mediavariant gestart, waarbij de HvA zorgt voor een gedegen basisopleiding tot software engineer op hbo-niveau, en HMC en IT specialist MyBit zorgen dat er extra kennis en skills worden aangereikt die IT’ers in de media nodig hebben.

Deelname aan het Make IT Work project is voor veel bedrijven een interessante oplossing. In plaats van jagen op schaarse IT’ers via dure recruitmenttrajecten, kun je nu zelf kiezen uit gemotiveerde, hoogopgeleide kandidaten die bewust kiezen voor een nieuwe carrière in de IT. Je draagt hiermee tevens op maatschappelijk verantwoorde wijze bij aan het opleiden van nieuw talent.

Meedoen?

Het volgende Make IT Work project op het Media Park start dit najaar. Een mooie kans om in te stappen op dit succesvolle project! Als werkgever kun je op de werkgeversmarkt van 5 oktober kennismaken met de kandidaten. Wanneer er een wederzijdse klik is, kun je de kandidaat beter leren kennen op de manier die gebruikelijk is bij jullie bedrijf (bijv. kennismakingsgesprek met directe collega’s en/of een proefopdracht). Gaat dat allemaal goed, spreek je vervolgens de intentie uit dat de kandidaat na het goed doorlopen van het opleidingsdeel (5 maanden) voor 6 maanden tegen juniorsalaris aan de slag kan bij jullie bedrijf. Tot nu toe is de ervaring dat 95% van de bedrijven na afloop van Make IT Work verder wil met de kandidaat en het contract verlengt.

Voor meer informatie, kijk op de website van Make IT Work.

Informatie / kick-off bijeenkomst tijdens Dutch Media Week

Daarnaast organiseren we tijdens de Dutch Media Week, op donderdagochtend 7 september, een informatiebijeenkomst/ kick-off meeting voor bedrijven die geïnteresseerd zijn deel te nemen aan Make IT Work.

We starten om 9.30 (inloop vanaf 9.00) met presentaties over het omscholingstraject. Naast de organisatie komt ook een docent en een (oud) deelnemer aan het woord. Tenslotte is er uitgebreid de tijd om jouw vragen over het traject te stellen. We verwachten rond 11.00-11.30 af te sluiten.

Wil je aanwezig zijn? Meld je (gratis) aan via een mailtje naar meeting@hilversummediacampus.nl

De kick-off bijeenkomst maakt onderdeel uit van Dutch Media Week, een zevendaags evenement  van 6 – 13 september, waarin media in al hun facetten centraal staan voor de professional en het grote publiek. Meer informatie: www.dutchmediaweek.nl