Festival van de Journalistiek

Mis het niet: op zaterdag 23 september organiseert de sectie Vers in de Pers het Festival van de Journalistiek met als hoofdgast: Tim Hofman. Hét evenement voor jonge journalisten wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden in Het Huis in Utrecht, dichtbij Utrecht CS en uitvalswegen.

Het thema van de elfde editie van het Festival van de Journalistiek is innovatie. Het definitieve programma wordt binnenkort bekendgemaakt. Wel kunnen we alvast verklappen dat niemand minder dan  Tim Hofman de avond feestelijk afsluit. Ook zullen in elk geval gastsprekers van VICE, VPRO Medialab en Google een presentatie geven.

Enquête positie studenten en starters

Tijdens het Festival van de Journalistiek worden ook de resultaten bekendgemaakt van de brede enquête die de NVJ houdt onder studerende en startende journalisten. Dit onderzoek maakt deel uit van de campagne Journalistiek heeft een Prijs. Over de onderzoeksresultaten gaan Astrid Prummel (Out in the Open), Anne Marije de Vries Lentsch (Cosmopolitan), Bart Brouwers (hoogleraar journalistiek en mediaondernemer van platform E52) en het publiek met elkaar in gesprek.

Tickets zijn binnenkort te verkrijgen via de website van de NVJ. Leden van de sectie ViP ontvangen tevens een persoonlijke uitnodiging.

Datum en locatie

Zaterdag 23 september, 15.00 tot 21.00 uur, Het Huis, Boorstraat 107, Utrecht