Make IT Work

Ben je geïnteresseerd om in de dynamische media-industrie aan de slag te gaan als ICT’er? Heb je affiniteit met technologie en een passie voor (nieuwe) media? Dan is het bewezen succesvolle opleidingstraject Make IT Works iets voor jou!

Er gebeurt razend veel op het gebied van technologie in de media. Van meer en betere camera’s, geluid en licht tot IP/cloudbased oplossingen, internetapplicaties en video on demand platforms. Interactieve documentaires, decors en apps – eigenlijk zijn steeds meer mediaproducten IT-producten geworden, en daarmee neemt de vraag naar IT-skills en IT-professionals in de media-industrie fors toe.

Daarom biedt Hogeschool van Amsterdam het omscholingstraject Make IT Work aan. Hier worden hoogopgeleide talenten zonder specifieke ITC-achtergrond omgeschoold naar een software engineer op hbo-niveau. Make IT Work heeft in een jaar al ruim 80 professionals aan een uitdagende baan en doorgroeimogelijkheden in de ICT geholpen. 18 april 2017 startte voor het eerst een variant van Make IT Work specifiek gericht op de media-industrie die ook plaatsvindt op het Media Park in Hilversum. Hogeschool van Amsterdam werkt daarbij samen met Hilversum Media Campus, platform voor lifelong learning en IT-specialist MyBit. In november 2017 zal de tweede groep van start gaan.

Leren & werken

Binnen Make IT Work is er aandacht voor ontwikkeling van ICT-kennis en vaardigheden op het gebied van software engineering die aansluiten bij de vraag vanuit de huidige markt. Daarnaast is er aandacht voor samenwerking en communicatievaardigheden. Het traject duurt in totaal 11 maanden. In de eerste vier maanden volg je vijf dagen per week, acht uur per dag onderwijs (werkend leren). Na deze vier maanden volgt een maand waarin je wordt ingewerkt bij het bedrijf en waarin je mediaspecifieke kennis en skills krijgt aangereikt door Hilversum Media Campus en Mybit. Hierna volgt een periode van zes maanden waarin je vier dagen per week (betaald) aan de slag gaat bij één van de project aangesloten werkgevers. Tijdens deze periode ga je één dag per week naar de hogeschool om onderwijs te volgen (lerend werken).

Het traject gaat half april van start (let op: er is beperkt plek). Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de deelnemende ICT-bedrijven investeren in dit project. Ook van de cursist wordt een financiële bijdrage gevraagd. Als deelnemer betaal je 1000 euro om deel te nemen aan het omscholingstraject. Tijdens het lerend werken deel ga je meteen een salaris verdienen. Na afronding van het gehele traject ontvang je een certificaat op hbo-niveau met skills van een software engineer. Je beschikt dan over de in het omscholingstraject opgedane kennis en vaardigheden, en hebt een half jaar werkervaring als software engineer in de media. Gezien de grote vraag naar software engineers in de media-industrie is het zeer waarschijnlijk dat je een glansrijke carrière tegemoet gaat! En is het niet in de mediawereld, dan kun je met je certificaat ook in andere sectoren aan de slag als software engineer. Op dit moment zijn er in de Metropool Regio Amsterdam maar liefst 12.000 onvervulde vacatures.

Meer informatie & aanmelden

Meer informatie over Make IT Work is te vinden op de website IT-omscholing.nl. Geïnteresseerd in deelname aan Make IT Work? Je kunt je aanmelden via de Harver selectietool. Doe dit vóór 22 september als je wilt deelnemen aan het traject dat in april start. Als je de online selectieprocedure succesvol hebt doorlopen, word je uitgenodigd voor een voorbereidende en informatieve dag die plaatsvindt op 28 september. Werkgevers en kandidaten kunnen elkaar vervolgens ontmoeten op de werkgeversmarkt van 5 oktober. Beide worden georganiseerd op het Media Park in Hilversum. Omdat er beperkt plek is wordt op de werkgeversmarkt gekeken welke cursisten en werkgevers het beste bij elkaar passen. Als er op de werkgeversmarkt een match wordt gemaakt start je in november met het omscholingstraject.

Heb je meer informatie nodig? Aarzel niet om je vragen te mailen naar info@it-omscholing.nl

Meer informatie voor werkgevers

Deelname aan het Make IT Work project kan van veel mediabedrijven een oplossing zijn voor hun tekort aan ITers. In plaats van jagen op schaarse IT’ers via dure recruitmenttrajecten, kun je nu zelf kiezen uit gemotiveerde, hoogopgeleide kandidaten die bewust kiezen voor een nieuwe carrière in de IT. Je draagt hiermee tevens op maatschappelijk verantwoorde wijze bij aan het opleiden van nieuw talent. Meer weten over deelname voor werkgevers? Neem contact op met Lotte Volz.