Talent Development Program

Het Talent Development Program richt zich op jongeren die net afgestudeerd zijn en klaar zijn om het te gaan maken in de mediawereld. Je hebt je diploma op zak en hebt onwijs veel zin om te gaan beginnen. Maar je bent uiteraard niet de enige… Hoe zet je jezelf in de spotlight van gave mediabedrijven? En hoe zorg je ervoor dat je van alle markten thuis bent en helemaal kan voldoen aan de baan van je dromen?

Je hebt tijdens je opleiding veel kennis en ervaringen op gedaan, maar soms werken dingen in de praktijk toch net even anders, of kom je erachter dat je tijdens je opleiding bepaalde skills hebt gemist. Professionals in de media-industrie hebben vaak veel verschillende taken, er is eigenlijk geen opleiding die al die facetten allemaal goed kan belichten. Daarom is HMC gestart met het Talent Development Program waarbij we jonge honden in een korte periode klaarstomen tot echte mediadieren.

Naast een inhoudelijk sterk en op maat gemaakt programma van masterclasses en workshops werk je veel in de praktijk. Learning by doing bij mediabedrijven, daarvan leer je nog het meest. Het grootste gedeelte van je tijd zul je daarom werkzaam zijn bij een mediabedrijf dat je aan de tofste projecten laat werken. Uiteraard laten we je niet aan je lot over, maar krijg je goede begeleiding van professionals en docenten zodat jij het beste uit jezelf kunt halen!

Wil je deelnemen als young professional? Op deze pagina vind je hier meer informatie over.

Talent Development Program voor bedrijven

Een belangrijk kenmerk van het programma is het leren in de praktijk – en dat kan natuurlijk niet zonder de samenwerking met mediabedrijven met hart voor de sector. Als partner van het TDP krijg je een aantal young professionals in huis – zij draaien mee in de organisatie en volgen daarnaast het programma van workshops en masterclasses die aansluiten op de projecten waar ze mee bezig zijn. Je haalt daarmee niet alleen jong talent in huis, maar ook een hoop kennis die zij opdoen tijdens het programma. Ze worden breed opgeleid waardoor ze na het programma goed tot hun recht komen in multidisciplinaire teams en direct inzetbaar zijn. Ook bestaan er mogelijkheden om young professionals die al in je organisatie werkzaam zijn mee te laten draaien in het Talent Development Program.

Meer weten over de mogelijkheden om als bedrijf deel te nemen als partner? Neem contact op met Caroline Dutry van Haeften voor meer informatie.

Talent Development Program voor professionals

Denk je nu: Dat wil ik ook, ook al heb ik al een baan in de media-industrie? Nou, dat kan! Onderdelen van het Talent Development Program zullen opengesteld worden voor professionals om aan deel te nemen. Wanneer we een internationale topspreker naar Nederland halen, dan vragen we hen op een ander tijdstip om hun verhaal voor professionals te houden (bijvoorbeeld in de avonden). En voor bepaalde onderdelen is de aanwezigheid van professionals juist een must – zodat de young professionals kunnen leren van de oude rotten in het vak (en andersom!). Houd onze agenda in de gaten voor het programma voor professionals.

Foto: Mark Janssen, Memomoto