Doe mee aan het Talent Development Program

Talent Development Program: dé kickstart van jouw carrière in de media industrie

Wil jij je carrière een geweldige start geven in de media-industrie? Krijg je energie van uitdagend werk en gepassioneerde collega’s? En ben je op zoek naar een baan waarin je kunt blijven (door)groeien? Doe mee aan het Talent Development Program van Hilversum Media Campus waar je je verdiept in de nieuwste technologie, multi platform content en business vaardigheden. Zo word jij dé allround media professional waar mediabedrijven op zitten te wachten!

Wat kun je verwachten?

Tijdens het Talent Development Program doe je gedurende 9 maanden werkervaring op bij een mediabedrijf. (Gemiddeld) Vier dagen in de week ben je als volwaardig medewerker werkzaam. Bijvoorbeeld als vormgever in het Graphics Team, mediamanager bij een facilitaire partij of als marketing/communicatie medewerker bij een omroep of productiehuis.

Een dag in de week verdiep en verbreed je je kennis en skills tijdens het TDP programma dat exclusief voor jou en de andere trainees is samengesteld. Je leert de fijne kneepjes van het vak tijdens exclusieve sessies van toonaangevende professionals en docenten. Je verdiept je o.a. in crossmedia, VR, big data, storytelling, marketing en branding. Er is veel aandacht voor 21st century skills, zoals communicatie, samenwerking, presentatie en adviesvaardigheden. Daarnaast komen in blokken Content & Creatie, ICT & Technologie en Business & Marketing aan de orde. Let op: de voertaal van de sessies is standaard Nederlands, maar in het geval van Engelstalige gastsprekers schakelen we over naar het Engels. Tot slot wordt je begeleid tijdens intervisie-bijeenkomsten door ervaren coaches, zodat je je persoonlijk optimaal ontwikkelt op basis van je eerste werkervaringen.

Meer weten over het programma? Lees eens de FAQ.

Vacatures

Er zijn verschillende vacatures van onze partners waar je op kunt solliciteren. De volgende vacatures zijn al bekend:

Vacature NEP Junior Playout Operator
Vacature NEP Live Support Engineer Playout
Vacature United Editor
Vacature United Grafisch Vormgever
Vacature United Schakeltechnicus
Vacature United Graphics Operator
Vacature United Livecenter Operator USS

Houd deze website in de gaten voor nieuwe vacatures, of schrijf een algemene sollicitatie voor het TDP. Wij zullen jou dan matchen aan een opdrachtgever.

Naast de openstaande vacatures zijn er ook mediabedrijven (waaronder BNNVARA en MAX) die hun eigen young professionals (die al in dienst zijn bij hen) laten meedraaien in het Talent Development Program. De totale groep van trainees is daarmee dus nog diverser en groter!

Na het Talent Development Program:

  • heb je kennis van de belangrijke processen in de media-industrie
  • ben je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en kun je deze vertalen naar concrete activiteiten van mediabedrijven
  • heb je een uitgebreid netwerk van diverse contacten in de media
  • krijg je misschien wel een contract aangeboden bij een van de opdrachtgevers waar jij tijdens het TDP je kwaliteiten hebt laten zien!
Deelnemers van het TDP 2016-2017

Wat zoeken we in kandidaten?

Deelnemers aan het Talent Development Program zijn super gemotiveerd om aan de slag te gaan in de media-industrie en te investeren in zichzelf. Je hebt passie voor alles wat met media te maken heeft, van het bedenken van een concept tot de uitvoering, van het nadenken over het business model tot de impact van een verhaal.

Heb jij:

  • Een afgeronde mbo, hbo of wo opleiding en ben je minder dan vijf jaar afgestudeerd;
  • Aantoonbare affiniteit met video, audio, digital media en andere mediavormen;
  • Een zelfstandige werkhouding en teamspirit;
  • Een enthousiaste, gedreven en creatieve persoonlijkheid en ben je flexibel en proactief ingesteld;
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel?

Stap dan in het Talent Development Program waar alles draait om media en geef jezelf een kickstart in de media-industrie. Meld je aan voor het Talent Development Program!

Wil je weten wat oud deelnemers van het programma vonden? Lees dan hier de interviews met Auke, Maurits en Eline (deelnemers TDP16-17) en Chris (TDP17-18).

Hoe ziet het programma eruit?

Tijdens het TDP ben je (ongeveer) vier dagen werkzaam bij een mediabedrijf. Daarnaast volg je gemiddeld 1 dag in de week een programma van workshops, masterclasses en inspiratiesessies. Deelname aan deze sessies is een verplicht onderdeel van het TDP, maar voor sessies waar je al veel kennis over hebt door bijvoorbeeld je vooropleiding kun je een vrijstelling aanvragen.

Daarnaast zijn er een paar weken per jaar waarin je met het TDP team in design sprints aan opdrachten werkt en ga je geregeld op bezoek bij andere mediabedrijven tijdens de Media Park Safari’s.

Meer weten over het programma? Lees ook dit interview met TDP projectleider Caroline Dutry van Haeften.

Een dag uit het TDP programma: workshop radio maken!

Informatie avonden

Er worden drie informatie avonden georganiseerd waar je alles te weten komt over het TDP. Praat met deelnemers, docenten en bekijk de les locatie op het Media Park. Er zijn informatie avonden gepland op:

Salaris en kosten

Voor het Talent Development Program betaalt elke deelnemer €1950,- (exclusief BTW). Dit kan eenmalig of in termijnen worden betaald. Het bedrijf dat jou aan heeft genomen zal jou een vergoeding betalen in de vorm van een starterssalaris. Je krijgt als volwaardig medewerker betaald voor een werkweek van +-32 uur. De exacte salarisindicatie kan niet gegeven worden gezien dit afhankelijk is van opleidingsniveau, bedrijf en functie.

Hoe kan ik me aanmelden?

De deadline om je aan te melden voor het nieuwe programma is 12 februari. Het Talent Development Program begint vanaf 18 april 2018. De selectiedag vindt 9 maart plaats op het Media Park, waarbij je in gesprek gaat met Hilversum Media Campus en potentiële opdrachtgevers. Half maart weet je of je zult deelnemen aan het TDP dat in april van start gaat.

Om je aan te melden voor de selectieprocedure stuur je een mail naar AanmeldingenTDP@hilversummediacampus.nl of per post naar Hilversum Media Campus, Joop van den Endeplein 1, 1217 WJ Hilversum, met minimaal je motivatie en CV eventueel aangevuld met je portfolio, video, blog, gedicht, kunstwerk of andere manier waarop jij jezelf presenteert. Aarzel niet om je creativiteit de vrije loop te laten, we worden graag verrast!

Contact

Heb je vragen over het TDP, de selectie of andere zaken? Kijk eens in deze FAQ of neem contact met ons op via AanmeldingenTDP@hilversummediacampus.nl.