Doe mee aan het Talent Development Program

Talent Development Program: dé kickstart van jouw carrière in de media industrie

Je hebt je mbo, hbo of wo diploma op zak en hebt onwijs veel zin om te gaan beginnen, en het allerliefst in de media! Maar… je bent uiteraard niet de enige. Hoe zet je jezelf in de spotlight van gave mediabedrijven? En hoe zorg je ervoor dat je zo multi-skilled bent dat je inzetbaar bent op alle gebieden binnen een omroeporganisatie, een productiehuis of een technisch bedrijf? Doe mee aan het Talent Development Program van Hilversum Media Campus waar je je verdiept in de nieuwste technologie, multi platform content, creatie en business vaardigheden. Zo word jij dé allround media professional waar mediabedrijven op zitten te wachten!

Wat kun je verwachten?

Tijdens het Talent Development Program doe je gedurende 9 maanden werkervaring op bij een mediabedrijf. (Gemiddeld) Vier dagen in de week ben je als volwaardig medewerker werkzaam. Bijvoorbeeld als vormgever in het Graphics Team, mediamanager bij de collectie van Beeld en Geluid of als backend developer voor gave second screen toepassingen. (zie vacatures hieronder)

Een dag in de week verdiep en verbreed je je kennis en skills tijdens het TDP programma dat exclusief voor jou en de andere trainees is samengesteld. Je leert de fijne kneepjes van het vak tijdens exclusieve sessies van toonaangevende professionals en docenten. Je verdiept je o.a. in crossmedia, VR, cloud technology, big data, storytelling, marketing en branding. Er is veel aandacht voor 21st century skills, zoals communicatie, samenwerking, presentatie en adviesvaardigheden. Daarnaast komen in blokken Content & Creatie, ICT & Technologie en Business & Marketing aan de orde. Let op: de voertaal van de sessies is standaard Nederlands, maar in het geval van Engelstalige gastsprekers schakelen we over naar het Engels. Tot slot wordt je begeleid tijdens intervisie-bijeenkomsten door ervaren coaches, zodat je je persoonlijk optimaal ontwikkeld op basis van je eerste werkervaringen.

Vacatures

Er zijn verschillende vacatures van onze partners waar je op kunt solliciteren. Op dit moment zijn de volgende vacatures bekend:

Naast deze openstaande vacatures zijn er ook mediabedrijven (waaronder BNNVARA en MAX) die hun eigen young professionals (die al in dienste zijn bij hen) laten meedraaien in het Talent Development Program. De totale groep van trainees is daarmee dus nog diverser en groter!

Na het Talent Development Program:

  • heb je kennis van de belangrijke processen in de media-industrie
  • ben je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en kun je deze vertalen naar concrete activiteiten van mediabedrijven
  • heb je een uitgebreid netwerk van diverse contacten in de media
  • krijg je misschien wel een contract aangeboden bij een van de opdrachtgevers waar jij tijdens het TDP je kwaliteiten hebt laten zien!
Deelnemers van het TDP 2016-2017

Wat zoeken we in kandidaten?

Deelnemers aan het Talent Development Program zijn super gemotiveerd om aan de slag te gaan in de media-industrie en te investeren in zichzelf. Je hebt passie voor alles wat met media te maken heeft, van het bedenken van een concept tot de uitvoering, van het nadenken over het business model tot de impact van een verhaal.

Heb jij:

  • Een afgeronde mbo, hbo of wo opleiding;
  • Aantoonbare affiniteit met video, audio, digital media en andere mediavormen;
  • Een zelfstandige werkhouding en teamspirit;
  • Een enthousiaste, gedreven en creatieve persoonlijkheid en ben je flexibel en proactief ingesteld;
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel?

Stap dan in het Talent Development Program waar alles draait om media en geef jezelf een kickstart in de media-industrie. Meld je aan voor het Talent Development Program!

Wil je weten wat oud deelnemers van het programma vonden? Lees dan hier de interviews met Auke, Maurits en Eline.

Hoe ziet het programma eruit?

Tijdens het TDP ben je vier dagen werkzaam bij een mediabedrijf. Daarnaast volg je 1 dag in de week een programma van workshops, masterclasses en inspiratiesessies. Deelname aan deze sessies is een verplicht onderdeel van het TDP, maar voor sessies waar je al veel kennis over hebt door bijvoorbeeld je vooropleiding kun je een vrijstelling aanvragen.

Daarnaast zijn er een paar weken per jaar waarin je met het TDP team in design sprints aan opdrachten werkt en ga je geregeld op bezoek bij andere mediabedrijven tijdens de Media Park Safari’s.

Meer weten over het programma? Lees ook dit interview met TDP projectleider Caroline Dutry van Haeften.

Een dag uit het TDP programma: workshop radio maken!

Informatie avonden

Er worden drie informatie avonden georganiseerd waar je alles te weten komt over het TDP. Praat met deelnemers, docenten en bekijk de les locatie op het Media Park. Er zijn informatie avonden gepland op:

Salaris en kosten

Voor het Talent Development Program betaalt elke deelnemer €1950,-. Dit kan eenmalig of in termijnen worden betaald. Het bedrijf dat jou aan heeft genomen zal jou een vergoeding betalen in de vorm van een starterssalaris. Je krijgt als volwaardig medewerker betaald voor een werkweek van +-32 uur. De exacte salarisindicatie kan niet gegeven worden gezien dit afhankelijk is van opleidingsniveau, bedrijf en functie.

Hoe kan ik me aanmelden?

De deadline om je aan te melden was 13 augustus, aanmelden is op dit moment dus niet meer mogelijk.

Maar: er zijn een aantal vacatures waar maar weinig aanmeldingen voor zijn binnengekomen. Ben je geïnteresseerd in de vacatures Cloudregie, junior Playout Operator, Live Support Engineer Playout of Service Operations Engineer bij NEP, of Software engineer, LSM Operator, Media Operator of Software Developer bij United, stuur dan alsnog je sollicitatie naar ons toe.

Op 28 en 29 augustus is een selectiedag op het Media Park, waarbij je in gesprek gaat met Hilversum Media Campus en potentiële opdrachtgevers. Eind augustus weet je of je zult deelnemen aan het TDP dat in oktober van start gaat.

Om je aan te melden voor de selectieprocedure stuur je een mail naar AanmeldingenTDP@hilversummediacampus.nl of per post naar Hilversum Media Campus, Joop van den Endeplein 1, 1217 WJ Hilversum, met minimaal je motivatie en CV eventueel aangevuld met je portfolio, video, blog, gedicht, kunstwerk of andere manier waarop jij jezelf presenteert. Aarzel niet om je creativiteit de vrije loop te laten, we worden graag verrast!

Contact

Heb je vragen over het TDP, de selectie of andere zaken? Kijk eens in deze FAQ of neem contact op met Caroline Dutry van Haeften via caroline@hilversummediacampus.nl