Topklas Digital Design

Tijdens het project Digital Design komen ongeveer 50 leerlingen van verschillende middelbare scholen gedurende een half jaar 6 keer bij elkaar bij het instituut voor Beeld en Geluid. De leerlingen gaan met het project een case oplossen voor een echte opdrachtgever.

De leerlingen die meedoen aan het project zitten in jaar 3 van vmbo, havo en vwo en zijn door hun docenten geselecteerd om mee te doen aan het project om hun talent op het gebied van media verder te ontwikkelen. De deelnemers zijn geïnteresseerd in media en staan te trappelen om samen aan de slag te gaan met een uitdagende vraag van een bedrijf. In 2016 werkten de teams aan cases van Hilverzorg, Beeld en Geluid, Media Park, Open Studio Dagen, Media Groen en gemeente Hilversum.

Samenwerken aan innovatie en je talent ontwikkelen

De leerlingen maken tijdens het project Topklas Digital Design kennis met een maak-en groeiproces waar samenwerking, innovatie en talentontwikkeling centraal staan. De komende vier maanden komen ze zes keer bij elkaar in Beeld en Geluid voor een speciaal ontworpen programma. Sonny Mathura, projectleider van Topklas Digital Design legt uit: “Centraal staat Design Thinking, een creatieve manier om complexe problemen op te lossen met oog op innovatie. Onder professionele begeleiding doorlopen de leerlingen de stappen onderzoek, concepting, design, productie en presentatie. Daarbij doen ze allerlei kennis en vaardigheden op die van pas komen om succesvol te kunnen deelnemen in de maatschappij en het bedrijfsleven van de toekomst, de bekende 21st century skills. Topklas Digital Design geeft de leerlingen een duwtje in de rug om hun creativiteit en talent in samenwerking met anderen in te zetten”.

Lees hier het verslag van het eindgala.

impressie