negatieve google reviews

Hoe je negatieve Google reviews voor jouw bedrijf kunt verwijderen

Het belang van een goede score voor jouw bedrijf in de Google zoekresultaten is onmiskenbaar. Google reviews spelen daarbij een cruciale rol omdat zij potentiële klanten een eerste indruk geven van jouw bedrijf. Het hebben van een hoge score kan leiden tot meer vertrouwen, betere klantenbinding en daarmee een hogere omzet voor jouw bedrijf.

Wat te doen als je een slechte Google review krijgt?

Helaas kan het gebeuren dat jouw bedrijf een keer een negatieve Google review ontvangt. Hoewel dat erg vervelend is en je dit liever niet hebt, bestaat er wel een manier om deze negatieve review te verwijderen.

Allereerst is het belangrijk om op de slechte review te reageren. Zorg ervoor dat jouw reactie beleefd en professioneel is, waarin je je excuses aanbiedt voor het ongemak en aangeeft dat je de klacht serieus neemt en met een gepaste oplossing komt. Op die manier laat je zien dat ook klanten negatieve feedback kunnen geven en jij jouw bedrijf alleen maar wilt verbeteren zodat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Het adequaat omgaan met negatieve reviews kan jouw bedrijf een betrouwbare reputatie opleveren.

Om de review te verwijderen moet je de review melden bij Google door te klikken op de optie “Meld deze review”. Google zal deze review beoordelen en bepalen of deze in strijd is met de richtlijnen van Google en of de feedback gegrond is. Indien dit het geval is, zal Google de review verwijderen.

Hoe je jouw bedrijf uit Google Mijn Bedrijf verwijdert

Het kan gebeuren dat je jouw bedrijf wilt verwijderen uit Google Mijn Bedrijf, met als reden omdat jouw onderneming tijdelijk niet meer de diensten verleend of omdat je jouw bedrijfsnaam hebt gewijzigd. Door onderstaande stappen te volgen kun je eenvoudig jouw Google Mijn Bedrijf verwijderen:

  • Ga naar Google Mijn Bedrijf en meld je aan met jouw Google-account.
  • Klik op “Bedrijf verwijderen” onder het tabblad “Instellingen”.
  • Volg de stappen op het scherm om jouw bedrijf te verwijderen uit Google Mijn Bedrijf.

Als ondernemer is het essentieel om je bedrijf zo goed mogelijk te laten scoren in de zoekresultaten van Google. Dit kun je dus doen door slechte Google reviews te verwijderen maar een andere manier is ook door gebruik te maken van online recruitment marketing. Met deze stappen kan je jouw bedrijf onderscheiden van andere bedrijven en kan er bijgedragen worden aan het succes van jouw bedrijf.

Goede reviews zorgen voor meer werknemers

Goede reviews zijn cruciaal voor online recruitment marketing en potentiële werknemers die je reviews beoordelen. Positieve reviews maken potentiële medewerkers enthousiast en beïnvloeden hun eerste indruk van jouw bedrijf. Deze indruk nemen zij mee in hun sollicitatieproces. Het hebben van goede reviews geeft vertrouwen aan potentiële medewerkers en kan leiden tot meer sollicitaties van geschikte kandidaten.

Je kunt met veel goede reviews ook jouw concurrenten een stap voor zijn en jouw bedrijf hiermee onderscheiden. Naast het concurrentievoordeel kun je met het aantrekken van de juiste medewerkers het succes van jouw bedrijf vergroten. Daarom is het essentieel om te werken aan het verkrijgen van positieve reviews en het verwijderen van slechte reviews.

Samengevat, het verwijderen van jouw bedrijf uit Google Mijn Bedrijf is een eenvoudig proces dat veel voordelen heeft en kan bijdragen aan het succes van jouw bedrijf. Het hebben van goede reviews is een essentieel onderdeel om meer klantenbinding en vertrouwen te krijgen. Ook online recruitment marketing speelt hierbij een rol waarbij je met goede reviews zorgt voor het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten die jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.