Mobile app ontwikkelen

Mobile app ontwikkelen?

Vrijwel ieder bedrijf lijkt tegenwoordig een eigen app te hebben. Is het voor uw bedrijf ook verstandig een mobile app te ontwikkelen? In dit artikel gaan we na of het verstandig is om wel of geen mobile app voor uw bedrijf te ontwikkelen.

Heeft uw mobile app toegevoegde waarde?

De belangrijkste vraag: heeft een mobile app ontwikkelen toegevoegde waarde? Soms lijkt het bouwen van een app te gaan om het hebben en is de waarde van de functie min of meer verdwenen. Wanneer u enkel informatie over openingstijden of uw assortiment wilt bieden is een website bijvoorbeeld voldoende en heeft u geen mobile app nodig. Worden er ook andere functionaliteiten van een smartphone of tablet gebruikt? Zoals gps of de camera, dan is de toegevoegde waarde al direct een stuk hoger. Nog steeds dient u dan echter na te denken over de toegevoegde waarde van uw mobile app.

Investering in mobile app

Als bedrijf kijkt u altijd naar de kosten en baten van een investering. Bij een mobiel app geldt uiteraard hetzelfde. U dient uit te rekenen wat er direct of indirect aan uw app verdiend kan worden. Heeft u dit helder in kaart gebracht? Dan kunt u een afgewogen beslissing maken.

Wanneer uw mobiel app af is dient u deze regelmatig up to date te maken. Vraag naar de bevindingen van uw gebruikers en pas uw mobile app regelmatig aan om zo goed mogelijk aan de klantvraag te voldoen.